Oppdatert status smittevern ved hundekurs 20.04

Vi følger nøye med på utviklingen i forhold til smittevern knyttet opp mot det pågående coronautbruddet. Vi kommer ikke til å åpne for treninger denne uken (uke 17), og vil gjøre en ny vurdering til helgen.

Vi ønsker like sterkt som alle våre flotte kursdeltakere og hundevenner å komme i gang igjen, men aller viktigst er den nasjonale dugnaden for ikke å spre smitten. Vi har derfor fulgt NKKs policy med å avlyse alle treninger og aktiviteter. I tillegg er vi som dere vet under sertifisering hos NACSW™ og denne organisasjonen har lagt ned forbud mot all K9 Nose Work® aktivitet – selv en til en kursing. For oss ville det være uansvarlig å ikke lytte til en så tung og seriøs organisasjon.

NKK er klar på at man ikke kan utøve noen form for aktivitet med mindre man er helt trygg på at den ikke bidrar til økt smitterisiko. Hvordan kan man være trygg på det? Vi har kommet frem til at vi ikke vil være ansvarlig for å ha konkludert med dette før vi eventuelt får inn ekspertise for å legge opp gode retningslinjer.

Videre har NKK poengtert at hvis man likevel er trygg på at man ikke bidrar til smittespredning, skal man ta hensyn til en rekke punkter:

  • Minst to meter avstand mellom deltakerne og ikke mer enn 5 personer i gruppen. Dette er vanskelig for oss å garantere i alle søk og med 12 ekvipasjer per kveld. Vi vurderer om vi klarer med å dele opp gruppene tilstrekkelig og legge ut utesøk om det er mulig, men vi har ikke kommet frem til en god løsning ennå.
  • Fysisk nærkontakt er ikke tillatt. Dette gjelder også fysisk nærkontakt hunder, og betyr at vi som instruktører ikke kan ha kontakt med deres hunder for eksempel ved belønning.
  • Deltakere skal ikke dele utstyr der det er nødvendig med håndkontakt med utstyret. Det betyr at førere ikke ta på dører, møbler, luktbokser eller lignende. Dersom ikke vi skal kunne belønne hunden og dere ikke kan ha håndkontakt med møbler, utstyr og luktbokser, er det vanskelig å se for seg hvordan vi skal kunne legge opp øvelser i det hele og det store.
  • I tillegg er det krav på gode hygienerutiner, f.eks. god tilgang på Antibac. I dagens situasjon er det fortsatt vanskelig å få tilgang på håndsprit og annet smittevernutstyr, og vil av den grunn ikke forbruke antibac og medisinske hansker som helsevesenet har mye større behov for. Vi vil være nødt til å stenge toalettene for å unngå at man har håndkontakt på flatene i rommet, og dermed vil det være vanskelig å stille med tilstrekkelig håndvask.

Vi beklager virkelig til alle våre flotte kunder, men vi har som prinsipp at helse og sikkerhet skal komme før alt annet – også økonomi. Gården har derfor vært stengt for alle besøkende siden 11. mars. Men, vi håper at vi får gradvis oppmykninger i Folkehelseinstituttets (og dermed også NKK) anbefalinger og tiltak, og at vi kan møtes igjen i løpet av noen uker.

Vi vil gjøre en vurdering hver helg og innen søndag legge ut hvordan neste uke ser ut. I arrangementene har vi også endret datoer etter hvert som vi beveger oss fremover slik at dere ser at det ikke er noen kursdager neste uke.

For våre faste kunder har vi lagt ut treningsutfordringer på hjemmesiden vår, og vi vil fortsette med det. Dersom du ikke henger med fra gang til gang, kan det være lurt å lage seg en liste med passordene for hver enkelt dato. Utfordringene blir liggende i god tid fremover, så dere kan også gå tilbake og repetere dersom dere ønsker ekstra treningsdager.

Vi vurdere også å sette opp noen kvelder med teori eller sosiale ettermiddager i gruppene som webinar dersom vi ikke får åpnet de neste to ukene. Gi oss gjerne tilbakemelding om dette kan være interessant.

Stay safe – stay home! <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *