Oppdatert Corona-status 26.04.

Sammen gjør vi en forskjell!

Helgen har gått uten at vi har fått nye oppdateringer fra Folkehelseinstituttet, og det betyr at vi må kjøre videre med de gamle og utsetter oppstart en uke til. Det er varslet at FHI vil komme med nye anbefalinger knyttet til idrett og kultur torsdag kommende uke, og vi håper at disse gi litt lyspunkter for drifta vår.

Vi har gått gjennom mulighetene for oppstart og vi har fortsatt noen utfordringer med utetreninger (utenom eventuelt været):

  • Vi kan ikke håndtere deres hunder – dvs. belønne dem på stedet og det betyr at det er en risiko for at dere kommer borti overflater og objekter i søket
  • Hunder skal ikke bruke samme utstyr under trening, og da må vi bytte ut funn og objekter nært funnstedet mellom hvert søk. Alternativet er full desinfisering, men det vil gå en stund før hunden igjen kan søke der uten å få for mye Vircon-S i nesen. Antibac i den mengden vi vil trenge får vi ikke tak i.
  • Som profesjonelle er vi forpliktet til å skaffe til veie og påse at dere spriter hender før og etter hver gang dere går inn i et søksområde. Vi har både problemer med å få tak i så mye håndsprit og det er en betydelig kostnad i disse tidene.

Det vi nå ser på i forhold til neste uke er:

  • Få en avklaring på om det blir noen lettelser i forhold til krav til eget utstyr for hver hund
  • Sjekke om vi kan dele dere inn i mindre grupper og bruke f.eks. fire søksområder ute, slik at dere får ett eller to søk per treningskveld. Mindre grupper kan da fordeles med tre oppstartstidspunkter og/eller trening annenhver uke i stedet for hver uke.
  • Vi planlegger videomøter for mandags- og onsdagsgruppen på onsdag, tirsdagsgruppen tirsdag og torsdagsgruppen torsdag. Vi legger ut arrangement i gruppene deres slik at dere kan melde dere på der og få påloggingsinformasjon tilsendt.
  • Vi legger ut ny utfordring på hjemmesiden i løpet av mandag morgen og en ny onsdag, disse kunngjøres i alle gruppene og på grunn av værvarsle skal vi forsøke å finne på inneaktiviteter.

Jeg vet dere alle er ivrige på å komme i gang, og det er vi også. Det har vært stille på gården og vi har allerede avlyst / utsatt syv kurs i denne perioden. Det er trist og tøft å ta slike avgjørelser, men som vi alltid har sagt – SIKKERHET KOMMER ALLTID FØRST HOS OSS!

For de som samtrener ber vi dere innstendig følge anbefalingene fra FHI og NKK i forhold til idretts- og hundetreninger, selv om dere ikke er bundet av dem så lenge dere ikke er instruktører. Trenger dere å låne ekstra utstyr er det bare å ta kontakt så setter vi en eske med det dere trenger på gårdsplassen!

Vi håper vi sees veldig snart, og oppfordrer dere til å fortsette å ha det gøy med hunden(e) – husk at dyr er terapi og en kilde til glede!