Treningsutfordring uke 47 nybegynnere del 1

Da er vi klar for en ny utfordring, og etter at vi forrige gang la ut feltsøk og et romsøk fokuserer vi nå på finsøk igjen. Denne har de fleste av hundene vært med på før og vil da få en gjenkjennelse, mens noen av tirsdags- og alle torsdagshundene vil få en ny erfaring.

Til denne øvelsen trenger dere 12 – 20 poseklyper. Vi har kjøpt våre på Europris, og det som er viktig er at lukten slipper ut og at de er vid nok i bakkant til at vi får festet dem på en hyssing.

Det som er viktig i denne øvelsen er at dere har fokus på tidlig belønning både muntlig og med godbiter, slik at hunden ikke får tatt med seg klypen eller apporterer den. Hunden skal ha det kjempegøy, og mellom hvert funn flytter dere på klypen med lukt. Bruk gummihanske eller engangshanske når du håndterer selve klypen, så slipper du å sette lukt på hyssing og andre klyper du berører.

Her forsøker Vilja å vise hvordan øvelsen kan løses 🙂 Lykke til!

Som alltid er det bare å ta kontakt med oss hvis dere får problemer med gjennomføring av oppgaven, og del gjerne video på gruppa av hvordan dere løser utfordringen!