Treningsutfordring valp uke 46 del 1

Da er vi klar for en ny utfordring, og etter at vi forrige gang la ut feltsøk, skal vi nå fokuserer på finsøk. Denne øvelsen er ny for valpene og skal danne grunnlaget for de neste oppgavene vi legger ut, så bruk tid på å gjøre valpen kjent med «leken» inntil neste utfordring kommer torsdag.

Til denne øvelsen trenger dere 10-15 klesklyper (eller andre typer klyper) og en hyssing. Det som er viktig er at klypen kan tres over hyssingen og holde en godbit. Vi har kjøpt disse klypene i Sverige som fungerer godt

I tillegg er det en fordel å bruke godbiter som er litt fastere denne gangen, men som fortsatt lukter MYYYYE! Et godt alternativ erCarnilove eller Brit sine semi-moist godbiter for de som har det. Hvis hunden ikke ser ut til å finne frem, skal dere prøve å bytte ut godbiten i stede for å lede hunden til klypene!

Det som er viktig i denne øvelsen er at dere har fokus på tidlig belønning både muntlig og med godbiter, slik at hunden ikke får tatt med seg klypen eller apporterer den. Sørg for at dere er nær hunden slik at dere kan belønne med ekstra godbit dersom valpen forsøker å ta med seg klypen. Valpen skal ha det kjempegøy, og mellom hvert funn flytter dere godbiten til en ny klipe.

Vi anbefaler å ha valpen i bånd den første dagen dere bruker denne øvelsen slik at dere holder dem i nærheten av klypene. Gå langs klypene uten å gi noen hjelp, valpen kommer til å reagere på lukten av godbit og har da fått den nødvendige erfaringen!

Gjenta øvelsen 10 – 15 ganger og gjerne i allefall to dager før dere går videre til neste utfordring!

Her er Vegas første forsøk, og som dere vil se er fører litt for opptatt av kamera slik at hun får tak i klypen….

I neste runder er fører litt mer våken og får avverget at klypen blir flyttet 🙂