Intro til lukt

Intro til lukt er et kurs hvor vi lærer inn lukt og jobber med hundens trofasthet til lukten. I kurset vil vi bruke bjørk (klasse 1 i Nosework Norge), men du kan benytte samme kurset for innlæring av anis eller nellik. Noses of Norway lærer inn luktene enkeltvis for å sikre at hunden plukker opp tilstrekkelig luktstolper fra hver av dem til å kunne gjenkjenne dem separat. Når hunden er tilstrekkelig sterk på luktene enkeltvis introdusere vi multi- og kombilukter. Vi følger NACSW™ prosedyrer for innlæring av lukt på alle våre kurs.

Gjennom kurset vil ekvipasjen få en god teoretisk og praktisk innføring i innlæring av lukt hos hund og til hvordan ekvipasjen skal jobbe videre for at hunden skal bli trofast til lukten. Våren 2021 vil dette kurset kun bli tilbudt digitalt.

Kursopplegg digitalt

Kurset arrangeres med fast webinar en gang i uken over fire uker, i tillegg vil dere få oppgaver som dere skal løse, filme og sende inn til oss for kommentarer. Det vil i webinaret bli fokusert på teori rundt innlæring av lukt, neste ukes oppgaver og utfordringer knyttet til foregående uke. Etter endt kurs vil dere få tilsendt kursbevis forutsatt at alle oppgaver er sendt inn.

I forkant av oppstart sender vi ut en startpakke med dokumentasjon og materiell som dere trenger for å løse oppgaven. Dere vil motta en flaske med bjørkeolje, 4 ulike luktbokser som dere trenger for treningen og annet materiell.

Etter hvert webinar vil de som har deltatt få tilsendt presentasjonen av teorien. Dersom du ikke har muligheter til å delta på ett webinar, vil du få tilbud om å se opptak i inntil en uke etter livedato. Vi vil da kreve at du sender inn et «løsningsord» via mail som blir nevnt en eller annen gang i løpet av webinaret for å få ukens webinar godkjent og teori tilsendt. Denne muligheten kan kun brukes en gang i løpet av kurset.

Det er krav om at dere deltar med fullt navn og kamera under webinarene.

Gjennom de ukene kurset arrangeres vil dere ha tilgang til hjelp fra oss instruktører via mail og telefon.

Sted: Teams – innkalling med innloggsinformasjon blir sendt ut i god tid før oppstart.

Lengde: Fire uker med webinar ca 1 time og 4 oppgavesett som skal løses – 1 per uke.

Pris: kr. 2.500 per ekvipasje (kr 1.000 for å få vurdert ekstra hund)

Dersom dere er flere fra samme hundeklubb / vennegjeng som ønsker å delta sammen, be oss om et spesialtilbud på vilja@nosesofnorway.no

Krav til forkunnskaper: Intro til nose work.

Kursopplegg fysisk

Sted: Viljas Hobbyrom, Holmenveien 18, 3402 Lier Lengde: 5 timers helgekurs eller 4 ettermiddager Pris: Kr 1.200 per ekvipasje (det er ikke mulighet til å delta som obeservatør)

Max 5 ekvipasjer per instruktør