Intro til Nosework

Nose Work er en gøy og mentalt krevende aktivitet for både hund og fører, hvor både samarbeid og kommunikasjon utvikles. Kursene krever INGEN forkunnskaper og bygger utelukkende på positiv belønning.

Dette er kurset for deg som ikke har anledning til å være med på våre K9 intro til Nose Work® kurs som går over syv ettermiddager fysisk på søkssenteret.

For å gi et tilbud også under covid-19 restriksjonene vil vi våren 2021 tilby dette kurset digitalt i tillegg til som en kompakt helgeintro til nosework. Vi anbefaler å fortsette med intro til lukt og intro til de fire søksområdene før dere eventuelt starter å konkurrere. Alternativt er dette et godt kurs for deg som vil ha en moro og energikrevende aktivitet sammen med hunden din til hjemmebruk!

Gjennom kurset vil du og hunden få en innføring i hvordan vi bruker hundens jaktinstinkt til å gjøre selvstendige søk, og hvordan vi bygger opp søksteknikken hos hunden. Nose Work er en mentalt utfordrende aktivitet for hunden og vi bruker tid på at hundefører skal lære å lese egen og andres hunder. Vi bruker kun positiv forsterkning og bygger på hundens egen motivasjon til å jobbe.

Kursopplegg digitalt

Kurset gir tilgang til opptak av webinar en gang i uken over åtte uker i tillegg til at dere får oppgaver som dere skal løse, filme og sende inn til oss for kommentarer. Det vil i webinarene bli fokusert på teori og utfordringer knyttet til øvelser fra foregående uke. Etter endt kurs vil dere får tilsendt kursbevis forutsatt at alle oppgaver er levert inn. Etter hvert webinar vil du få tilsendt presentasjonen av teorien.

Gjennom de 8 ukene fra kurset startes vil dere ha tilgang til hjelp fra oss instruktører via mail og telefon.

Sted: Vimeo, innloggingslink og passord sendes ut hver mandag, det vil være tilgang til opptakene i 3 måneder. Lengde: Åtte uker med webinar ca 1 time, 7 oppgavesett som skal løses – 1 per uke

Pris: kr 1.500 per ekvipasje (dersom du ønsker å få vurdert ekstra hunder kr. 700 per hund)

Dersom dere er flere fra samme hundeklubb / vennegjeng som ønsker å delta sammen, be oss om et spesialtilpasset tilbud på vilja@nosesofnorway.no

Kursopplegg fysisk

Kurset går over 10 timer og det vil være maks 5 ekvipasjer per instruktør.

Sted Viljas Hobbyrom, Holmenveien 18, 3402 Lier
Lengde: 10 timer
Pris: kr 2.400,- (per ekvipasje)

Alle hunder kan delta og dere trenger ingen forkunnskaper. Eneste kravet vi stiller er at hunden er vaksinert i løpet av de siste 12 månedene og at vaksinasjonskort kan fremvises. Vi legger opp kurset slik at eventuelle spesielle behov hunden har blir ivaretatt.