Intro til søk for valper

En av de første sansene hunden bruker når den kommer til verden er luktesansen. Det er også den sansen de bruker for å finne mat, finne partner, oppdage farer og mange andre ting i hverdagen. Å få bruke nesen er både utfordrende, utviklende og brenner mye energi. Nosework er en aktivitet som ikke krever noe av hunden og dermed er det mulig å starte leken allerede fra andre dag etter at valpen ankommer sitt nye hjem.

Vi tilbyr fysiske valpekurs fra 12 uker, under forutsetning av at hunden er vaksinert. Våre valpekurs er rettet mot hunder mellom 3 og 12 måneder og er basert på lek og positiv forsterkning, og det vil ikke bli lagt noen krav på hunden. I motsetning til voksne hunder, er dette er kurs hvor lukt ikke blir introdusert før hunden har rundet 12 måneder. Våre kurs bygger på den lange erfaringen og forskning gjort av NACSW™ i USA, og vi setter alltid valpens velferd først!

Gjennom kurset vil fører gjennom teori og praktiske øvelser bli kjent med:

  • Hvordan introdusere valpen til søkslek
  • Hvordan påvirker vi hundens søksteknikk gjennom lek og tilrettelegging av plassering av funn
  • Hvorfor introduseres ikke lukt før valpen passerer 12 måneder
  • Intro til søksområdene objekt, rom, kjøretøy og felt – hvordan starte leken i ulike miljø

Kursopplegg 

Kurset gjennomføres stort sett innendørs (med unntak av felt) i våre lokaler 7 ettermiddager, og det vil bli lagt opp til at ekvipasjene får hjemmelekse mellom hver kurskveld. Hunden må kunne vente i bilen eller i bur inne i våre lokaler mellom søkene.

Etter fullført kurs kan valpene være med i sesongkurs for valper inntil fylte 12 måneder, hvor de er velkommen på intro til lukt og ordinær kursvirksomhet videre.

Sted: Viljas Hobbyrom, Holmenveien 18, 3402 Lier Pris: kr 2.400 per ekvipasje Max 5 ekvipasjer per instruktør