Intro til søk for valper

En av de første sansene hunden bruker når den kommer til verden er luktesansen. Det er også den sansen de bruker for å finne mat, finne partner, oppdage farer og mange andre ting i hverdagen. Å få bruke nesen er både utfordrende, utviklende og brenner mye energi. Nosework er en aktivitet som ikke krever noe av hunden og dermed er det mulig å starte leken allerede fra andre dag etter at valpen ankommer sitt nye hjem.

For å kunne gi et tilbud til dere som bor et stykke fra Lier og i forbindelse med covid-19 restriksjoner, vil vi våren 2021 også tilby dette kurset digitalt for valper fra og med 9 uker. Vi tilbyr fysiske valpekurs fra 12 uker, under forutsetning av at hunden er vaksinert. Våre valpekurs er rettet mot hunder mellom 3 og 12 måneder og er basert på lek og positiv forsterkning, og det vil ikke bli lagt noen krav på hunden. I motsetning til voksne hunder, er dette er kurs hvor lukt ikke blir introdusert før hunden har rundet 12 måneder. Våre kurs bygger på den lange erfaringen og forskning gjort av NACSW™ i USA, og vi setter alltid valpens velferd først!

Gjennom kurset vil fører gjennom teori og praktiske øvelser bli kjent med:

  • Hvordan introdusere valpen til søkslek
  • Hvordan påvirker vi hundens søksteknikk gjennom lek og tilrettelegging av plassering av funn
  • Hvorfor introduseres ikke lukt før valpen passerer 12 måneder
  • Intro til søksområdene objekt, rom, kjøretøy og felt – hvordan starte leken i ulike miljø

Kursopplegg digitalt

Kurset arrangeres med fast webinar en gang i uken over åtte uker i tillegg til at dere får oppgaver som dere skal løse, filme og sende inn til oss for kommentarer. Det vil i webinarene bli fokusert på teori og utfordringer knyttet til øvelser fra foregående uke. Etter endt kurs vil dere får tilsendt kursbevis forutsatt at alle oppgaver er levert inn.

I forkant av oppstart sender vi ut en startpakke med dokumentasjon og materiell dere trenger for å løse oppgavene. Etter hvert webinar vil de som har deltatt få tilsendt presentasjonen av teorien. Dersom du ikke har muligheter til å delta på ett webinar, vil du få tilbud om å se opptak i inntil en uke etter livedato. Vi vil da kreve at du sender inn et «løsningsord» via mail som blir nevnt en eller annen gang i løpet av webinaret for å få ukens webinar godkjent og teori tilsendt. Denne muligheten kan kun brukes en gang i løpet av kurset.

Det er et krav om at dere deltar med fullt navn og kamera under webinarene.

Gjennom de ukene kurset arrangeres vil dere ha tilgang til hjelp fra oss instruktører via mail og telefon.

Sted: Teams – innkalling med innloggsinformasjon blir sendt ut i god tid før oppstart. Lengde: Åtte uker med webinar ca 1 time, 7 oppgavesett som skal løses – 1 per uke         

Pris: kr 2.900 per ekvipasje (dersom du ønsker å få vurdert ekstra hunder kr. 1.000 per hund)

Dersom dere er flere fra samme hundeklubb / vennegjeng som ønsker å delta sammen, be oss om et spesialtilpasset tilbud på vilja@nosesofnorway.no

Kursopplegg fysisk

Kurset gjennomføres stort sett innendørs (med unntak av felt) i våre lokaler 7 ettermiddager, og det vil bli lagt opp til at ekvipasjene får hjemmelekse mellom hver kurskveld. Hunden må kunne vente i bilen eller i bur inne i våre lokaler mellom søkene.

Etter fullført kurs kan valpene være med i sesongkurs for valper inntil fylte 12 måneder, hvor de er velkommen på intro til lukt og ordinær kursvirksomhet videre.

Sted: Viljas Hobbyrom, Holmenveien 18, 3402 Lier Pris: kr 2.300 per ekvipasje Max 5 ekvipasjer per instruktør